IR-Bastu

IR-Bastu

Effektiv och behaglig bastu som höjer kroppens viktiga d-vitaminnivådepåer  kan hjälpa dig att känna dig mer smidig, pigg och glad. Immunstärkande och renande.

En IR-bastu ger dig solens välgörande beståndsdelar på en halvtimma och med mycket behagligare värme än i en traditionell bastu.

Det infraröda ljuset kan bidra till större välmående på många plan för både äldre och yngre.

IR-ljuset kan vara en energikälla för välmående. Inte minst under vintermånaderna får vi väldigt lite D-vitamin från solen. Då kan det infraröda ljuset kompensera detta med IR-bastu.

Det finns studier som visar påtagliga hälsofördelar för personer med sjukdomar som Alzheimer, Parkinson och stroke. Även patienter med fibromyalgi och reumatism kan på vissa sjukhus få hjälp genom att ”bada” sig i det infraröda ljuset. Undersökningar visar också på psykisk balansering för personer med till exempel ADHD och neuropsykiatriska diagnoser – Det finns även de som hävdar att IR-bastuns värme och ljus kan bidra till att återställa en försämrad tarmflora och att glutenöverkänsliga kan balansera tarmen genom att basta infrarött.

Förberedelser:

Drick mer vatten än du brukar innan du ska basta, gärna ett par liter, både före och efter.

När du kommer är det bra om du om du tar med dig rena, ljusa, tunna kläder som du kan ha på dig. Ta gärna med egna handdukar. Den ena behöver du för att sitta på i bastun, den andra kan du tvätta och torka av dig med efteråt.

Vill du veta mer om den infraröda bastuns fördelar kan du läsa en informativ artikel här.

Underbara livet… som inte går i repris…